Мисия и цели

Уважаеми госпожи и господа,
Казвам се Славка Георгиева и съм директор на Фондация за европейско образование и професионална квалификация „Питагор“.
Като дългогодишен преподавател с отлична репутация, отдавна видях нуждата от нещо ново и изключително, нещо което да направи децата ни по-успешни и по-успели в утрешния ден. В условията на един динамичен свят, в който повече от всякога знанието е сила, аз направих фондация „Питагор“, за да помогна на новото поколение да бъде максимално конкурентноспособно в „дивата“ ера на технологиите.
Замислете се: вашето дете вероятно вече е „на ти“ с информационните технологии и знае английски език почти като родния си… Тези знания днес имат всички деца. Но ако към тях добавите отлична езикова и математическа култура и владеене на втори чужд език… Тогава детето си осигурява ранно предимство пред всички останали.
Личната ми цел е да подготвям успешни деца, деца, чиито родители знаят, че бъдещето е сигурно, когато поемеш контрола над него.
Създадох фондация „Питагор“, защото съм родител и знам, че всеки родител иска най-доброто за детето си. Горда съм, че открих отлични преподаватели, които могат и имат желанието да направят нашите деца изявени лидери в бъдещите им професии.
Сред акцентите на обученето във фондация „Питагор“ мога да спомена:
Ранно обучение за приемните изпити слез 7-ми клас, което включва седмични курсове по български език и литература и математика. Обучението започва още в 5-ти клас, но ние гарантираме доброто представяне на вашето дете, дори ако е в 7-ми клас;
Ранна подготовка за държавните зрелостни изпити. Препоръчваме Ви да запишете своя зрелостник 2 години предварително, но винаги имаме място и за закъснели, стига те да съзнават колко е важна добрата оценка от матурите.

Чуждоезиково обучение. Разбира се, ние ще работим за перфектното произношение и отличен правопис на английски, но ще дадем на нашите деца възможността да овладеят и други популярни езици. Започваме с италиански, а скоро ще добавим и още.

Накратко, ние гарантираме на нашите възпитаници най-добрата подготовка по български език и литература, математика, анлийски и италиански език.
В ретроспекция на написаното, бих искала да кажа, че се постарах да открия доказаните преподаватели в София, които успешно са подготвили редица поколения, и които имат желанието да направят вашето дете един успешен професионалист.
Ще си позволя да напиша и няколко думи за себе си. Приемете ги и като думи за останалите членове на нашия екип, защото избрах да работя само с най-добрите.
Произхождам от учителско семейство. Любовта към децата съм наследила от баща си, който също беше учител. Имам магистърска степен в областта на математиката и внушителен трудов стаж в сферата на образованието. Специализирала съм “Математика и информатика”. Придобила съм втори клас квалификация и второ ПКС, базов учител към СУ “Св.Климент Охридски”. Имам публикации в сборник “Добри педагогически практики – идеи, породени от участия в квалификационни програми”.
През целия си живот следвам максимата:
“Ако можеш да си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите”
Направете от децата си истински орли. Защото фондация „Питагор“ гради лидери!

Close Menu